Afbeelding
Foto: Bob Awick

Animo schoolzwemmen valt tegen

Algemeen

GOOISE MEREN Lang niet alle basisscholen in Gooise Meren maken gebruik van het schoolzwemmen nieuwe stijl. Het plan was om niet alleen Bussumse scholen, maar ook de andere kernen zwemlessen aan te bieden. Met name Muiden en Muiderberg vallen buiten de boot.

Zes scholen hebben zich opgegeven. Een klein deel dus van het totaal aantal scholen in Gooise Meren. Conclusie: het animo valt tegen. De gemeente ziet dat anders en noemt het aantal inschrijvingen boven verwachting. Het badwater in Bussum is niet vol, waardoor er ruimte is voor andere doelgroepen om te zwemmen. Toch zijn de zwembaden tevreden en verwachten ze gedurende het jaar dat nog meer scholen zich zullen inschrijven.

Fiets
Het nieuwe zwembeleid houdt in dat de bovenbouw op de fiets moet komen. Dat vinden niet alle scholen verantwoord. De scholen in Muiden en Muiderberg vinden de afstand te groot. "Het is logisch dat Muiden en Muiderberg niet meedoen, ze hebben geen historie met schoolzwemmen en de afstand is een hindernis", aldus wethouder Geert-Jan Hendriks.

Zaalhuur
Een ander nadeel is dat sommige scholen extra kosten moeten maken omdat ze groep 5 een alternatieve bewegingsles moeten aanbieden. Wie hiervoor de zaalhuur gaat betalen? Daarover gaat de gemeente nog in gesprek met de scholen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant