Afbeelding
Archieffoto: Gooische

Hockeyers Gooische flink vernederd door middenmoter

Sport

BUSSUM - Het loopt nog allesbehalve goed voor de hockeyers van Gooische. De nummer voorlaatst van de overgangsklasse kreeg afgelopen weekend een fikse oorwassing van Victoria: de Bussumers werden met 10-1 vernederd. 

Victoria, dat tot nu toe ook niet geweldig presteert, was heer en meester en kon nagenoeg alle gecreëerde kansen benutten. Gooische kon er slechts een schamel doelpuntje tegenover zetten: Tjebbe Keijzer kon nog een beetje de eer redden voor de Bussumers, hoewel niemand daar echt vrede mee zal hebben.

Gooische wacht nog steeds op de eerste zege en staat na afgelopen weekend voorlaatste. Mede daardoor zal er met angst en beven worden uitgekeken naar het treffen met aartsrivaal HC Naarden over twee weken. De Naarders doen het met een tweede plaats momenteel uitstekend. Allicht dat Gooische komend weekend tegen Leiden, dat net een plaatsje onder Victoria staat, nog een beetje vertrouwen kan tanken. 

Ook hockeyvrouwen kunnen niet winnen
De hockeysters van Gooische hebben afgelopen weekend niet kunnen winnen tegen het sterkere Wageningen. De Bussumse vrouwen kwamen met 3-0 tekort.

Hoewel de ploeg verloor, was het spel goed. Voor rust bleef Gooische lang op de been na een paar goede reddingen van Daniëlle Hordijk. Toch kwam Wageningen op voorsprong. 

Na de eerste helft deed Gooische wat omzettingen, waarna het spel beter werd. Toch kreeg de ploeg nog twee doelpunten om de oren.

Uit de krant