Afbeelding
Foto: BFC Bussum

Zwak BFC steelt toch een punt

Sport

BUSSUM - Een gestolen punt. Dat heeft BFC afgelopen weekend overgehouden aan het treffen met De Meern. De ongeslagen Bussumers stapten met 1-1 van het veld. 

BFC speelde zwak en futloos. De Meern speelde een stuk beter, maar zorgde amper voor gevaar. De eerste echte grote kans was zelfs voor BFC, maar het schot van Jelle van der Geest werd knap gekeerd door de De Meern-keeper. Het was een spaarzaam hoogtepuntje aan de kant van BFC voor rust, dat amper voor gevaar kon zorgen. De Meern was heer en meester, maar had een groot probleem: BFC-keeper Damian Ranzijn steeg ver boven zijn ploeggenoten uit en kon voorkomen dat De Meern scoorde. 

Na de rust stond BFC koud op het veld of het kreeg alweer een grote kans tegen. Met een katachtige reflex redde Ranzijn wederom. Pas een kwartier voor tijd moest Ranzijn zich een keer gewonnen geven. Net op het moment dat BFC wat beter leek te gaan spelen werd de achterhoede van de Bussumers kinderlijk eenvoudig gepasseerd en kwam De Meern op voorsprong. BFC moest alle zeilen bij zetten om nog een resultaat te kunnen boeken. Pas op het allerlaatste moment konden de Bussumers scoren: de De Meern-keeper had geen antwoord op een schot van Jostein Ohm. 

Uit de krant