Afbeelding
Foto: Jessica de Jong

Centrumplannen worden nog een keer bekeken

Politiek

BUSSUM - De plannen voor het aanpakken van het centrum, die ruim zes jaar geleden zijn gemaakt, worden opnieuw tegen het licht gehouden. In een informatiebijeenkomst vorige week op het gemeentehuis werden belangstellenden bijgepraat. Het is nu wachten op de vervolgstappen.

De plannen die er nu liggen zijn via een participatietraject tot stand gekomen, maar volgens de gemeente is er aanleiding om ze nogmaals tegen het licht te houden.

Destijds was er sprake van crisis en nu ziet de wereld er anders uit. "Maar we willen geen losse postzegelprojectjes meer, er komt een integraal plan", stelt verantwoordelijk wethouder Marieke Munneke-Smeets. Ze reageerde daarmee ook op vragen over de plannen voor een Albert Heijn op het voormalige Scapino-terrein. "We willen dat zorgvuldig oppakken en niet vooruitlopen op zaken."

Verder werd er gesproken over een compacter centrum, meer groen en ook het parkeren en de bereikbaarheid kwamen regelmatig voorbij. De avond eindigde met een aantal stellingen waarop de ruim zestig aanwezigen konden reageren. Veel eensgezindheid was er over het aanzien van het centrum: te stenig, te weinig groene plekken en niet heel rolstoel- of rollatorvriendelijk. Voor fietsplekken aan de rand van het centrum lopen weinig mensen warm. Daarentegen zag een merendeel een mix van horeca met winkels wel zitten net als het idee om aan de rand van het centrum winkels in te ruilen voor woningen of andersoortige bedrijven.

Uit de krant