BFC speelt FC Weesp van de mat

BUSSUM - Een afgetekende bekerzege afgelopen weekend voor BFC. De Bussumse zaterdagtweedeklasser was voor de beker veel te sterk voor zondagtweedeklasser en streekgenoot FC Weesp: 6-1.

BFC zocht meteen de aanval en kreeg al snel kansen, maar moest ook al vlot een tegendoelpunt verwerken: FC Weesp kwam op voorsprong door een onnodig door BFC weggegeven vrije trap te benutten.

BFC bekwam snel van de schrik en stond razendsnel alweer op gelijke hoogte. Een hoekschop van Jostein Ohm werd door Koen Beuker tegen de touwen gekopt. De treffer leek een opmaat op meer. Nog voor rust kreeg BFC een paar goede kansen om op voorsprong te komen. FC Weesp mocht haar handen dichtknijpen dat de keeper goed stond de spelen en de ploeg met een paar puike reddingen lang op de been hield.

Na rust was BFC echter heer en meester en kreeg het vele kansen. Na meer dan een uur voetballen werd dat beloond door een doelpunt van Jelle van der Geest. Daarna bleek het hek van de dam. Met doelpunten van Jostein Ohm (2x), Koen Beuker en Julian van der Lek werd een totaal ontredderd FC Weesp compleet van de mat gespeeld. De Weespers leken opgelucht toen de scheidsrechter na anderhalf uur voetballen voor het einde floot en de schade daarmee nog enigszins beperkt bleef.