Afbeelding
Foto: Gooische

Gooische start overgangsklasse-avontuur met zege

Sport

BUSSUM - Een goed debuut voor de hockeysters van Gooische afgelopen weekend. De Bussumse dames wonnen hun eerste overgangsklasse-duel: Voordaan werd met 2-0 aan de kant gezet. 

Gooische speelde meteen goed en kon Voordaan goed tegenhouden. Een bal op de paal, een bal net voorlangs en een strafcorner was alles wat de ploeg tegen kreeg. Zelf zette Gooische daar wat kleine kansjes tegenover. 

Na de rust kwam Gooische nog sterker voor de dag. Er werd hard gewerkt en er kwamen meer kansen. Marleen Wolters kon Gooische op voorsprong zetten. Voordaan gaf daarna extra gas, maar daardoor ontstond er meer ruimte voor de Bussumers. Met een benutte strafcorner door Cunere de Beaufort wonnen de Bussumers met 2-0. "Een geweldig resultaat tegen zo'n sterke tegenstander. Vooral de manier waarop, geeft veel vertrouwen voor de toekomst", reageerde de ploeg na afloop. 

Hockeyers geven zege weg
De hockeyers van Gooische hebben afgelopen weekend een voorsprong weggegeven tegen Hattem. De Bussumers stonden lang op een 2-0 voorsprong, maar stapten toch met 2-2 van het veld. 

Het spel van de Bussumers gaf echter veel hoop: Gooische speelde erg sterk. En nieuwkomers Tjebbe Keijzer en Matthijs Pleijsier toonden meteen hun waarde: ze scoorden de twee Bussumse goals. 

Uit de krant