Film en live muziek, zondag in het filmtheater Bussum.
Film en live muziek, zondag in het filmtheater Bussum. Foto: Morena Willems

'Klanken van oorsprong' in filmtheater

Cultureel

BUSSUM - Een swingende documentaire in het Filmtheater Bussum aanstaande zondag, 29 juli. 'Klanken van Oorsprong' wordt dan vertoond, met live muziek van Remko Willems.

Klanken van Oorsprong is een bekroonde documentaire van filmmaakster Hetty Naaijkens-Retel Helmrich.

Nederlands-Indische muziekgekte
In de film wordt het verhaal getoond van diverse artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond. Zij of hun ouders moesten tussen 1945 en 1962, samen met meer dan 350.000 andere Indische Nederlanders, gedwongen terug naar Nederland. Eenmaal in Nederland kregen bands als Tielman Brothers en The Crazy Rockers direct veel gehoor bij de jeugd. Ook zangers als Sandra Reemer, Liesbeth List en Boudewijn de Groot maakten furore. Anneke Grönloh en Ruud en Riem de Wolff (The Blue Diamonds) verwierven zelfs internationale
roem, evenals de naar de VS geëmigreerde broers Eddie en Alex van Halen.

Kristallen Film
Deze week werd in Chassé Cinema in Breda de 10.000e bezoeker verwelkomd en daarvoor ontving de maakster de Kristallen Film, uit handen van Indo-rocklegendes Eddy Chatelin en Hans Bax.

Gitaarvirtuoos
Voorafgaand aan de vertoning van de film zondag zal er live muziek worden verzorgd door gitaarvirtuoos Remko Willems en zijn vaste slaggitarist Joshua Smits.

De film begint zondag om 15.45 uur.
 

Uit de krant