Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

SDO zoekt hoofdcoach: Ivar van Dinteren vertrekt toch

Sport

BUSSUM - Eind december tekende hij nog een jaar bij als hoofdtrainer bij SDO, maar toch vertrekt SDO-hoofdtrainer Ivar van Dinteren naar een andere club. Hij vertrekt en gaat fulltime aan de slag bij Almere City FC.

De Bussumer tekende daar eind mei al een contract als trainer van het beloftenelftal. Toen gaven SDO en Van Dinteren zelf nog aan dat dat goed te combineren was. Toch namen de twee clubs een clausule op in het contract dat als Van Dinteren fulltime aan de slag kon gaan bij een profclub, hij zijn contract mocht ontbinden. Dat is nu dus het geval. Van Dinteren blijft komend seizoen de coach van het beloftenelftal van Almere City FC, maar gaat ook aan de slag als assistent van de nog aan te stellen nieuwe hoofdtrainer van de ambitieuze Almeerse eerstedivisionist.

SDO zoekt momenteel naar een opvolger voor de succesvolle Van Dinteren, die SDO niet alleen naar de hoofdklasse bracht maar daar ook nog eens stabiel bleef presteren en als kers op de taart afgelopen seizoen nog het bekertoernooi won.

SDO laat daarnaast weten Van Dinteren zeer dankbaar te zijn voor zijn werk voor de club. "Het bestuur is Ivar zeer erkentelijk voor zijn werkzaamheden als hoofdcoach maar ook voor het opzetten van de basis van onze jeugdopleiding. Hier gaan wij verder invulling aan geven zoals Ivar het voor ogen had", aldus het SDO-bestuur.

Uit de krant