Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Nog maar de vraag of proef gratis parkeren doorgaat

Buurt / wijk

BUSSUM - Gaat de langverwachte proef met kosteloos parkeren aan aanloopstraten van het centrum nog door? Dat wordt nog maar de vraag: er wordt getornd aan het plan.

Het voornaamste tegenargument om het plan te staken vormt het gebrek aan steun van ondernemers. Niet alle ondernemers staan achter het plan. Als grootste bezwaar wordt genoemd dat niet alle ondernemers evenveel gaan profiteren van de maatregel. 

Er werden de afgelopen maanden meerdere opties voor de proef onderzocht door de gemeente. Aan elke vorm van de proef bleken wel nadelen te kleven.

Nog twee opties over
De gemeente heeft nu nog twee opties over om te werken aan de 'aantrekkelijkheid van het centrum van Bussum voor bezoekers', maar voor geen van de twee geldt dat er sprake wordt van gratis parkeren. Het gaat om 'dynamische parkeerverwijzing' en 'stimuleren van gebruik parkeergarages'. Voor het eerste plan zouden er verwijzingsborden moeten komen naar parkeerplekken waarop ook staat hoeveel vrije parkeerplaatsen er op dat moment zijn. Met het tweede voorstel is parkeren in parkeergarages goedkoper dan parkeren aan de straat. Daarmee is de gemeente al mee begonnen. 

Het gemeentebestuur laat nu aan de raad hoe het plan verder opgepakt gaat worden. 

Uit de krant