Afbeelding
Foto: Gooische

Hockeysters Gooische pakken kampioenschap

Sport

BUSSUM - Het zat er al een paar weken aan te komen, maar afgelopen weekend werd het echt zeker: de hockeysters van Gooische hebben het kampioenschap gepakt. De Bussumse vrouwen wonnen afgelopen weekend met 0-4 van GCHC. 

Gooische speelde sterk tegen het doorgaans lastige GCHC. De start was goed en met een strafcorner kon de ploeg op voorsprong komen. Na de rust was Gooische nog beter en werd er met veel druk naar voren goed gespeeld. Dat leverde al snel een tweede treffer op. Gooische kon vervolgens verder weglopen en nog twee keer scoren. 

Het kampioenschap zorgde na de wedstrijd voor een feestje, met champagne en bloemen. Toch heeft de ploeg zich ingehouden: komende vrijdag wacht alweer de halve finale van de Silver Cup. 

Hockeyers Gooische kansloos
De hockeyers van Gooische hebben afgelopen weekend een nederlaag geleden tegen Cartouche: 6-1. 

Cartouche was simpelweg een maatje te groot voor Gooische. De ploeg begon een stuk feller aan de wedstrijd en kon voor de rust al op een 2-0 voorsprong komen. Na de rust deed Gooische er een schepje bovenop en kwam het even terug tot 2-1, maar Cartouche stelde al snel orde op zaken. Na de derde goal moest Gooische zich gewonnen geven en kon Cartouche verder weglopen. 

Uit de krant