Werfhuizen, kavels en appartementen én ondergrondse parkeergarage

Transformatie van voormalige Schoutenwerf in Muiden eindelijk van start

17 jan 2022, 13:30 · leestijd 4 minuten Buurt / wijk
V.l.n.r. Sander Bovenkerk (Heeren Makelaars), wethouder Nico Schimmel (gemeente Gooise Meren), Joost Berkhout (Scholtens Bouw), Roderik Mackay (Egeria Real Estate) en Pepijn van de Weijer (New Cheese Development).
V.l.n.r. Sander Bovenkerk (Heeren Makelaars), wethouder Nico Schimmel (gemeente Gooise Meren), Joost Berkhout (Scholtens Bouw), Roderik Mackay (Egeria Real Estate) en Pepijn van de Weijer (New Cheese Development). Foto: © Bob Awick

De plannen - inclusief ontwerp en vergunningen - voor een combinatie van (vrijstaande) werfhuizen, kavels en appartementen én een ondergrondse parkeergarage op de voormalige Schoutenwerf in Muiden zijn gereed. De indrukwekkende transformatie - industrieel en nautisch en met veel metselwerk, stalen ramen en houten gebouwen - van het terrein tussen het centrum van Muiden en de Vecht is inmiddels begonnen.

In overleg met de gemeente is er een plan gemaakt om de bouw qua logistiek en veiligheid goed te laten verlopen. Hierbij moet rekening gehouden worden dat een aantal parkeervakken in de Zeestraat - nabij de ingang van het bouwterrein - wordt verpl..