Afbeelding
Foto: Muiderslot

Lentemagie met Pasen bij Rijksmuseum Muiderslot

Evenementen

MUIDEN - Beleef de magie van de ontluikende natuur bij het Muiderslot. Na een koude winter wordt het lente en komen de tuinen weer in bloei. Kom daarom Pasen vieren op het Muiderslot, want er is van alles te doen. Er is een paasspeurtocht, een workshop en je kan genieten van seizoensgebonden lekkernijen en drankjes bij diverse horeca pop-up plekken.

Ga op zoek naar kistjes met vogeleieren in de kasteeltuinen. Bij elk kistje krijg je een letter, als je alle letters hebt, ontdek je de allerlaatste vogel. Gelukt? Dan kan je op de binnenplaats je gratis chocoladepaashaasje ophalen.

Tuintours 

Tijdens de tuintours leer je meer over verschillende vogelsoorten, hun gedrag en de belangrijke rol die ze spelen in het ecosysteem van de kasteeltuinen. Verder is er van alles te leren over de verschillende planten die rond het Muiderslot te vinden zijn.

Zonder insecten geen lentemagie! Vlinders en bijen bestuiven de voorjaarsbloesem en lieveheersbeestjes beschermen jonge plantjes tegen de schadelijke bladluis. Maar ze zijn zo klein! Kijk daarom eerst goed rond in het museum zodat je weet hoe ze eruitzien. Dan kan je tijdens de creatieve workshop namelijk je eigen voorjaarsbeestjes stempelen. Liever je eigen paasei ontwerpen? Dat kan natuurlijk ook! 

Alle activiteiten zijn gratis als je in bezit bent van een toegangskaartje.

Uit de krant