Afbeelding
Foto: © Bob Awick
foto’s

Pieten zijn in Bussum ‘grote boek van Sinterklaas’ kwijt...

Evenementen

BUSSUM - De opkomst was groot afgelopen zondag tijdens de sinterklaasintocht in Bussum. Het plein voor het gemeentehuis was dan ook vrijwel helemaal gevuld met uitgelaten kinderen en hun ouders. Ook het weer hielp een handje mee, het bleef droog en zelfs de zon liet zich zo nu en dan zien. 

Onder begeleiding van de Pietenband en twee presentatoren gehuld in een gouden pak, werd het publiek opgewarmd met traditionele sinterklaasliedjes. Er was even paniek omdat de Pieten het grote boek van Sinterklaas waren kwijtgeraakt. Gelukkig werd het boek voor aankomst van de goedheiligman door een paar Pieten gevonden in het carillon.

Omstreeks 12.45 uur was het dan eindelijk zover. Sinterklaas kwam op zijn paard Ozosnel en onder begeleiding van een groot aantal Pieten het plein op. Nadat hij veel kinderen een high five of boks had gegeven, werd hij op het bordes ontvangen door burgemeester Han ter Heegde, die zelf ook nog een aantal liedjes uit volle borst meezong. De burgemeester heette Sinterklaas welkom in zijn gemeente en benadrukte dat het sinterklaasfeest voor alle kinderen is, ook voor het grote aantal jonge vluchtelingen dat in Gooise Meren verblijft.

Rond 13.15 uur begon Sinterklaas aan zijn rondtocht door het centrum van Bussum, waar ook verschillende attracties en gratis poffertjes werden aangeboden. Sinterklaas nam ook de tijd om zijn slaapkamer te bezoeken op de Brinklaan 78 (Slaapwereld). Daar kunnen kinderen een tekening inleveren en meedoen aan een tekenwedstrijd. Tegen de klok van 15.00 uur stapte de Sint weer op zijn schimmel en vervolgde zijn route naar andere delen van het land. 

De organisatie kijkt terug op een geslaagde intocht. “Ik heb enkel vrolijke gezichten gezien. Sinterklaas blijft iets magisch voor jong en oud”, zegt Paul Sluis van Gooise Meren Marketing, die terugkijkt op een succesvolle samenwerking met een aantal ondernemers en de Stichting Intocht Sinterklaas.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant