Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Bussum Cultureel bestaat 20 jaar; veranderingen op komst

Cultureel

BUSSUM - De 20ste editie van Bussum Cultureel vindt dit jaar plaats in het weekend van 15, 16 en 17 september. Ten opzichte van voorgaande jaren gaan er een paar zaken veranderen.

Wat er in ieder geval gaat veranderen heeft vooral betrekking op de invulling op zaterdag 16 september. “Op deze dag brengen we op het Wilhelminaplantsoen en in de nabije omgeving het volledige Kunst & Cultuur-aanbod samen. We creëren daarbij verschillende werelden die vloeiend in elkaar overlopen en elkaar versterken. De Art Fair, de Culturele Markt, theater, dans en muziek vinden dit jaar dus allemaal plaats op zaterdag 16 september. We gaan er vanzelfsprekend voor zorgen dat de werelden hun eigen identiteit behouden”, laat de organisatie weten.
“Wat er ook gaat veranderen zijn de openingstijden. De kunst- en cultuurwereld is voor het publiek geopend vanaf 12.00 uur en we sluiten deze wereld om 20.00 uur feestelijk af. We creëren deze werelden op het Wilhelminaplantsoen in prachtige stretchtenten en professionele partytenten, naast een aantal marktkramen en foodtrucks. Met uiteraard veel optredens en andere activiteiten voor jong en oud. En ben je nog niet klaar, dan sluiten we de avond af met een prachtig livemuziekpodium tot 24.00 uur in de Kapelstraat.”

De film in de openlucht in de prachtige tuin van de Tindalvilla op vrijdag blijft - net als Young Go Loud (het culturele ontmoetingsspektakel voor jongeren uit het middelbaar onderwijs) - overeind. “En ook de Langste Eettafel op zondag blijft gewoon zoals het was. Er wordt hard gewerkt aan het volledige programma en zodra dat duidelijk is, zullen we deze met je delen. Ook zijn we bezig met een nieuwe website die medio juni zal worden gelanceerd en kun je jouw deelname reserveren. Nog heel even geduld, alsjeblieft”, klinkt het.

“Tot slot,” zo meldt het organiserende team, “het zijn de deelnemers die Bussum Cultureel al jaren tot een succes maken. We nodigen je van harte uit om dit jaar jouw deelname extra luister bij te zetten en kleur te geven. Heb je daar ideeën over, laat het ons weten. We gaan graag met je in gesprek.” Vragen? Mail naar mail@bussumcultureel.nl.

Uit de krant