Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Finale Goois Scholen Film Festival in Filmhuis Bussum

Cultureel

BUSSUM - Het was gisteren een beetje Hollywood in Filmhuis Bussum. De rode loper was uitgerold ter ere van het allereerste Goois Scholen Film Festival dat geopend werd door burgemeester Han ter Heegde. 

De A-listers waren middelbare scholieren uit de regio die met hun team een korte film hadden ingezonden. Zij hoopten de felbegeerde filmprijs de Gouden Labradoodle in ontvangst te mogen nemen. “We kennen allemaal het Gouden Kalf en de Gouden Beer, maar voor dit Gooise Scholen Film Festival leek ons de Gouden Labradoodle de perfecte variant”, aldus Janine Beulink, directeur Filmhuis Bussum.

Het Goois Scholen Film Festival is een initiatief van Filmhuis Bussum en Filmhub Noord-Holland. Het doel is scholieren bewust te maken van de zeggingskracht van ‘beeld’. De opdracht was een korte film te maken, met als inspiratiebron een World Press Photo. Middelbare scholen uit Bussum, Naarden, Hilversum, Huizen en Laren meldden zich aan en er kwamen maar liefst veertig inzendingen binnen: vijftien daarvan belandden op een shortlist en werden gisteren beoordeeld door een vakjury. Er kwamen grote thema’s voorbij zoals corona-eenzaamheid, milieudilemma’s, oorlogsconflicten en mentale stoornissen, maar ook goede krimi’s en een heuse comedy! Het geheel werd gepresenteerd door Nina Beem. 

Laar en Berg won de derde prijs met ‘Panic’. De film maakte slim gebruik van geluid met de beklemmende, oplopende hartslag van de hoofdrolspeelster. De tweede prijs was voor het Vitus College. Zij maakten met ‘Losing yourself’ een spannend moordcomplot, dat door het publiek beoordeeld werd met: ‘Veel tijd ingestoken en goed gemonteerd’. De grote winnaar was het Roland Holst College met hun film ‘Vereenzaamd’. De jury waardeerde de eenvoud waarmee de boodschap over eenzaamheid doeltreffend en overtuigend werd neergezet. Zo waren Witte, Jara, Pien en Mark niet alleen verrast, maar ook de gelukkigen die de Gouden Labradoodle uitgereikt kregen. Gezien het enthousiasme van zowel leerlingen als docenten gaat het Goois Scholen Film Festival zelf ook een gouden toekomst tegemoet!

Filmhuis Bussum is gevestigd aan de Brediusweg 1, midden in het centrum van Bussum. Doel van Filmhuis Bussum is films te vertonen met een artistieke en/of culturele waarde en films die te weinig aan bod komen in het commerciële circuit.

Uit de krant