Afbeelding
Foto: Hans Tibben

Muzikaal Perzisch nieuwjaar bij Muiderslot

Cultureel

MUIDEN - Als oudste podium van Nederland geeft het Muiderslot regelmatig ruimte aan nieuwe makers op het Hooftpodium. Op zondag 27 maart om 14.00 uur treedt het Parso Quartet op, vier getalenteerde jonge muzikanten die traditionele Perzische muziek op verrassende wijze combineren met opera, klassiek en jazz. 

Zij luiden het Perzische Nieuwjaar in met een muzikale voorstelling. Bezoekers van het Muiderslot kunnen het concert gratis bijwonen met een geldig entreebewijs. Reserveren is niet nodig.

Over het Parso Quartet
Het Parso Quartet bestaat uit componist en daf-speler Farid Sheek, operazanger Mohsen Masoumi, fluitist Javid Ardani (rietfluit/ ney) en pianist Arben Ramadani. Zij combineren op een unieke manier moderne westerse en traditionele Oosterse muziek, aangevuld met bekende klassiekers van Puccini, Schubert en Tsjaikovski. De muzikanten zetten een inspirerende performance neer. Dit doen zij vanuit de drijfveer om hun landen van herkomst te verbinden met elkaar én met Nederland, het land waar zij zich nu thuis voelen.

Perzisch Nieuwjaar en de lente
De lente staat in veel culturen voor nieuw leven en een nieuw begin. Zo ook in de Perzische cultuur, waar het nieuwjaar wordt gevierd bij het begin van de lente. Perzisch nieuwjaar heet Nowruz, dat letterlijk ‘nieuwe dag’ betekent.

Praktische informatie
Informatie over openingstijden, toegangsprijzen, entreekaartjes en alle activiteiten is te vinden op www.muiderslot.nl.

Uit de krant