Afbeelding
Foto: PR

Foto-expositie ‘Seeing the unseen’ bij Galerie Pouloeuff

Cultureel

NAARDEN - Bij Galerie Pouloeuff - een broedplaats voor jong, artistiek talent en werkt zonder commercieel doel - start zaterdag 3 juli de foto-expositie ‘Seeing the unseen’.

In deze foto-expositie, die plaatsvindt tijdens het FotoFestival Naarden, presenteren drie jonge fotografen met elk hun eigen experimentele werkwijze. Alle drie wonnen zij het Keep an Eye Photography stipendium dat werd uitgereikt tijdens hun afstudeerexpositie in september 2020.

Het stipendium hebben zij gebruikt om het medium fotografie buiten de traditionele kaders te onderzoeken. Ze exploreren het in diverse dimensies en creëren nieuwe werelden. Daarnaast bieden ze inzicht in hoe fotografie de tijd en transformatie kan vastleggen door verstilling, verstening en het verstrijken van de tijd.

Context

Ook wordt de rol van de mens als fotograaf onderzocht van observerend tot regisserend. Er wordt gespeeld met de context van hun onderwerpen. Soms wordt een beeld uit haar omgeving onttrokken en soms wordt de omgeving van het beeld ontdaan. Elk werk vraagt op eigen wijze opnieuw bekeken te worden. Langer kijken maakt zichtbaar wat anders ongezien zal blijven. Zoals een plek, een verhaal en het leven zelf.
Het resultaat wordt weergegeven in collages en sculpturen.

Het fotografiewerk van Geertje Brandenburg (1998) is een visuele vertelling van verhalen die we al deels kwijt zijn geraakt. Met als uitgangspunt het verhaal van haar grootvader in de Tweede wereldoorlog, maakt zij een visuele hervertelling, zo collageachtig als de geschiedenis zelf. Daan Russcher (1995) laat werk zien dat bestaat uit fotografie, film en ruimtelijk werk. Het werk neemt de kijker mee in het proces van sloop en bouw dat plaatsvindt aan de rand van stedelijk gebied, waar de lijn tussen deze twee uitersten steeds dunner wordt. In de fotografie van Nathalie van der Straten-Folkersma (1996) staat het onderzoek naar het stervensproces van planten centraal. In dit proces ziet zij geen einde, maar een transformatie. Door middel van planten zoekt zij naar bewijs van leven na de dood.

Ontmoeting

Op zondag 4 juli tussen 12.00 en 17.00 uur zijn de drie fotografen aanwezig in de galerie en kunnen zij meer vertellen over hun werk. Wil je op deze dag een van hen persoonlijk spreken? Reserveer dan een tijdslot voor je bezoek via mail.ons@galeriepouloeuff.nl. De foto-expositie is van 3 juli tot en met 29 augustus zonder afspraak te bezoeken in Galerie Pouloeuff van dinsdag tot en met zondag van 10.30 tot 17.00 uur.

Uit de krant