Afbeelding
MuziekNieuws

Muziek voor peuters, kleuters en meer

Commerciële bijdrage

REGIO - Wat sport is voor het lichaam is muziek voor de geest. Daarbij komt dat muziek je slim maakt en niet onbelangrijk je kunt het in tegenstelling tot sport je hele leven blijven doen!

De beste basis voor een leven lang muziek, vind je bij De Gooische Muziekschool. Dreumes, peuter, kleuter, 6 tot en met 12 jaar tot 80+. Jong geleerd is oud gedaan en daarom brengt de muziekschool graag het muziek maken voor het jonge kind onder de aandacht.

Muziek op Schoot en Muziek met Peuters biedt heel veel plezier tijdens de les door de interactie met je eigen baby, dreumes of peuter én met andere ouders en kinderen. Al spelend en ontdekkend worden bij je kleintje alle ontwikkelingsgebieden aangesproken, muzikale ontwikkeling natuurlijk en bijvoorbeeld de taalontwikkeling en de sociale ontwikkeling.

Voor kleuters en kinderen uit de groepen 3 t/m 6 van de basisschool is er een leerlijn van 3 tot 4 jaar. Aan het eind van de leerlijn kennen de leerlingen alle regulier muziekinstrumenten, hebben ze kennis van notenbeeld en maat en ritme. Daar bij is de muzikaliteit ontwikkeld, het gehoor getraind en is de weg vrij om een juiste keuze voor een muziek instrument te maken.

Naast alle muzikaal inhoudelijke ontwikkeling is er natuurlijk ook de sociaal-emotionele ontwikkeling. Luisteren naar elkaar, samenwerken, elkaar helpen en uiteraard samen doorzetten. Deze laatste aspecten zijn ook zeer waardevol voor elk kind.

Een leven lang muziek kan ook vanaf je 50ste

Iedereen zal het er over eens zijn dat jong beginnen met muziek maken een voordeel is voor later. Maar je bent NOOIT TE OUD VOOR MUZIEKLES! Onder deze noemer biedt de muziekschool speciaal ingerichte lessen voor volwassenen. In een groepje van 3 of 4 volwassenen worden de basisvaardigheden van de gitaar of piano aangeleerd. De ervaring leert dat deze lessen zeer goed worden ontvangen en vele volwassenen het geweldig vinden om te (her)starten. Ook start er in januari 2024 een nieuw initiatief waaraan geïnteresseerden voor blaasinstrumenten deel kunnen gaan nemen.

Muziekschool en meer. De Gooische Muziekschool doet veel meer dan alleen muziekles geven. Zo heeft de school een grote theater en musicalafdeling voor kinderen van 6 tot 21 jaar, worden er DJ-lessen gegeven en heeft de school een ‘uitzendbureau’ voor optredens door leerlingen en professionals. Last but not least, verzorgd de muziekschool veel muzieklessen in het Basisonderwijs.

Starten met een leven lang muziek.

Voor alle cursussen geldt dat er nog gestart kan worden met een groeps- of privé les. Voor de groepslessen geldt dat er ingestroomd kan worden tot de herfstvakantie. Meer informatie is te vinden op www.degooischemuziekschool.nl of bel naar 035-6936596

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant