Afbeelding

Verkeersdrukte Vaartweg moet snel verbeteren

Buurt / wijk

BUSSUM - Het moet snel beter gaan met de verkeersdrukte aan de Vaartweg rond de zaak van Van Walraven. Dat stelt de gemeente. Er waren eerder veel klachten over dat de straat vast kwam te staan als er een vrachtwagen kwam laden en lossen. 

De verkeersdrukte komt omdat de zaak geen laad- en losplek heeft en de vrachtwagen gewoon op straat komt te staan. Er kan dan geen auto meer langs. Het probleem gaat nu opgelost worden doordat Van Walraven een naastgelegen lege loods betrekt. De vrachtwagens kunnen daardoor op dat terrein terecht om te laden en te lossen. Als er toch nog een vrachtwagen op straat staat, mogen bewoners bellen met Van Walraven om het probleem op te lossen. Dat hebben ze afgesproken met de zaak en de gemeente. 

Betrekken loods maar tijdelijk
Het betrekken van de loods door Van Walraven is een tijdelijke oplossing die eigenlijk tegen de regels in gaat. Eigenlijk mogen er geen bedrijven gevestigd meer worden aan de Vaarweg. De gemeente staat het met een ontheffing toch toe. Op de plek van de loods moeten straks woningen gebouwd worden, maar dat gaat zeker nog vijf jaar duren. Van Walraven zoekt ondertussen, met hulp van de gemeente, naar een ander en beter onderkomen. 

Uit de krant