Afbeelding
Foto: Bob Awick

GNR gaat natuur MOB-complex beheren

Buurt / wijk

BUSSUM - Het Goois Natuurreservaat (GNR) gaat de natuur op het MOB-complex, waar het afgelopen jaar een groot aantal bungalows en appartementen werd gebouwd, beheren. Het GNR-bestuur heeft haar akkoord gegeven voor de plannen.

Het GNR gaat het grote natuurgebied achter het bebouwde deel beheren, maar ook de natuur tussen de gebouwde bungalows en appartementen.

Er was eerder veel te doen over het natuurbeheer op het MOB-complex. De gemeente en het GNR spraken er al eerder over, maar het GNR haakte af omdat er een fiets- en wandelpad zou komen, dwars door de natuur. Het GNR meende dat natuur en recreatie slecht samengaan en staakte de gesprekken. De gemeente besloot met een eventuele andere beheerder te gaan praten, maar het GNR haakte daarna toch weer aan.

Het beheer van de natuur wordt vanaf 2019 overgedragen aan het GNR. De natuur op het MOB-complex wordt nu nog beheerd door de gemeente zelf. De gemeente heeft samen met bewoners een beheerplan gemaakt.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 gisteren
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio 29 jun, 17:01
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief