Afbeelding

Proef kosteloos parkeren moet aan meer straten komen

Buurt / wijk

BUSSUM - De proef met kosteloos parkeren langs aanloopstraten van het Bussumse centrum waar de gemeente plannen voor heeft, moet aan meer straten komen. Dat stelt het CDA. 

Er wordt gesproken over een proef met blauwe zones of andere regels. Met blauwe zones kunnen bezoekers van het centrum voor een bepaalde duur hun auto parkeren zonder daarvoor te hoeven betalen. Dat was al veel langer een wens van bezoekers van het centrum en bovenal van de Bussumse ondernemers: het zou meer mensen naar het centrum kunnen trekken. 

De gemeente had het plan om de proef alleen te houden aan een deel van de Huizerweg en een stukje van de Lambertus Hortensiuslaan. Dat zouden wat het CDA betreft meer straten moeten worden. "De proef zou naast de Huizerweg ook gehouden moeten worden aan de Laarderweg en aan de Vlietlaan. Dan geven we mensen echt een welkom gevoel om naar het centrum te komen, de ondernemers hebben dat ook nodig. Hoe we de proef verder vormgeven kan wat ons betreft alle kanten op, maar het eerste uur kosteloos parkeren zou echt enorm helpen", aldus Lodewijk Zweers van het CDA. 

Wat er gaat gebeuren met de parkeerproef bepaalt de gemeente volgende maand. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 23 uur geleden
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio gisteren
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief