Afbeelding
Foto: jessica de jong

Plannen voor proef kosteloos parkeren leven nog steeds

Buurt / wijk

BUSSUM - Er moet nog steeds een proef komen met kosteloos parkeren voor auto's aan de straten rond het Bussumse centrum. Dat stelt het gemeentebestuur. Het duurt echter nog wel even voordat de proef er komt. 

De gemeenteraad bespreekt volgende week de veranderde parkeerregels voor de hele gemeente. De proef met het kosteloze parkeren aan de zogenaamde 'aanloopstraten' van het centrum staat er los van en gaat gewoon door. 

Er wordt gedacht aan een proef met blauwe zones of andere regels. Met blauwe zones kunnen bezoekers van het centrum voor een bepaalde duur hun auto parkeren zonder daarvoor te hoeven betalen. Dat was al veel langer een wens van bezoekers van het centrum en bovenal van de Bussumse ondernemers. 

Er moet vooral nog gekeken gaan worden naar wat de proef moet gaan kosten en waar dat geld vandaan moet komen. Dat geld moet eveneens gereserveerd worden. Daarna moet er nog gekeken worden naar hoe de proef vormgegeven gaat worden en voor welke straten de proef gehouden moet gaan worden. Het gaat daarmee hoe dan ook tot volgend jaar duren voordat de proef kan starten.

Uit de krant