Afbeelding

Aan de slag met oversteek Nassaulaan naar Havenstraat

Buurt / wijk

BUSSUM - De oversteek van de Nassaulaan naar de Havenstraat gaat aangepakt worden. De twee straten gaan beter met elkaar verbonden. De gemeenteraad heeft woensdag haar akkoord gegeven voor de plannen. 

Er gaan straks allemaal maatregelen genomen worden om te zorgen dat de Nassaulaan en de Havenstraat beter met elkaar verbonden worden en daardoor de bezoekers sneller en beter de oversteek kunnen maken. Er worden onder meer 'verkeersvertragende elementen' geplaatst, zodat voetgangers zonder problemen kunnen oversteken. De straat wordt daarnaast herbestraat en wordt net zo gemaakt als de net gerenoveerde Havenstraat. 

Verzoek om zebrapad te verplaatsen
Er werd woensdag nog lang gesproken over hoe de oversteek aangepakt zou worden. Er werd aangedrongen op het verplaatsen van het zebrapad over de straat. Als dat enkele meters zou worden opgeschoven, zou dat volgens een deel van de raad de oversteek al heel wat verbeteren, omdat voetgangers dan meteen kunnen doorlopen en auto's toch moeten stoppen. Het verplaatsen van de zebra wordt tegengehouden vanwege een deel van het wapen van Bussum dat al jaren gemaakt van straatstenen op straat ligt. Er gaat nu gekeken worden naar een soort verkeersplein zonder zebrapad, waar als alles loopt zoals het moet lopen het verkeer vanzelf beter gaat lopen. 

Akkoord voor plannen
Een deel van de gemeenteraad vond dat er beter nog even gewacht kon worden met de aanpak van de straten omdat er de komende maanden wordt gesproken over een verkeersplan voor het hele centrum van Bussum. Een voorstel om nog even te wachten kreeg geen steun van de rest van de gemeenteraad. De straat gaat nu toch snel worden aangepakt. 

Uit de krant