Afbeelding

Bussums centrum komende jaren op de schop

Buurt / wijk

BUSSUM - Het centrum van Bussum gaat de komende jaren fors op de schop. Er wordt momenteel aan de plannen gewerkt. Als alles volgens plan verloopt start het werk van het verkeersplan komend najaar, het laatste werk wordt rond 2020 afgerond. 

Er gaat vooral gewerkt worden om het verkeer door het dorpshart te verbeteren en veiliger te maken. De gemeente gaat aan de slag om onder meer het verkeer rond de spoorwegovergangen aan te pakken. Daarnaast wordt er gekeken naar enkele drukke oversteekplekken zoals aan de Landstraat en aan de Veerstraat. 

Werken aan bereikbaarheid centrum
De gemeente hecht er veel waarde aan dat het Bussumse centrum de komende jaren een stuk bereikbaarder wordt. Daar moeten eveneens maatregelen voor genomen worden; er wordt onder meer gewerkt aan een logische looproute door het centrum en de bereikbaarheid van het centrum met het openbaar vervoer. 

Het centrum moet eveneens herkenbaarder worden. Er wordt gesproken over plannen om het centrum groener te maken, het aanpakken van bestrating en straatmeubilair en het maken van ontmoetingsplekken. 

Gemeenteraad praat nog over plannen
Er wordt nog over de plannen gesproken. De gemeenteraad praat volgende week over alle uitgangspunten. Rond het tweede kwartaal van het jaar moet het plan worden afgerond en kan het werk van start gaan. 

Uit de krant