Afbeelding

Meer asbest gevonden: verbouw gemeentehuis vertraagd en tonnen duurder

Buurt & wijk

GOOISE MEREN - Meer aangetroffen asbest dan verwacht zorgt ervoor dat de verbouwwerkzaamheden van het gemeentehuis langer gaan duren dan verwacht. Het werk gaat daarnaast enkele tonnen meer kosten. Dat laat het gemeentebestuur weten aan de raad. 

Dat het gemeentehuis asbest had was al bekend, maar de bouwers hebben op onverwachte plekken meer asbest gevonden. Er moet nu extra gesaneerd worden: de gemeente gaat al het asbest weghalen. 

Al met al levert het extra werk vanwege het asbest de gemeente een extra kostenpost van totaal 7 ton euro op. Een deel van deze kosten moeten gemaakt worden om het asbest weg te halen en daarmee samenhangende herstelwerkzaamheden te doen. 

Het andere deel van de extra kosten moet de gemeente maken omdat de verbouw een stuk langer gaat duren dan gepland. Het werk aan de eerste fase van de verbouw duurt zes weken langer, de tweede fase wordt nog eens vier weken vertraagd. Al met al wordt het verbouwde gemeente nu pas rond september/oktober opgeleverd. Dat zou eerst voor het zomerreces al gebeuren. 

Uit de krant