Afbeelding

Noodzaak vertrek Emmaschool wordt met de week groter

Buurt / wijk

BUSSUM - De noodzaak dat de Emmaschool naar een ander schoolgebouw vertrekt wordt met de week groter. Dat stellen de ouders van de Emmaschool-jeugd.

De problemen met het schoolgebouw en de noodlokalen worden nu steeds vervelender. De afgelopen jaren waren er al problemen met de vloeren en elektra en afgelopen week gaf ook de riolering de geest. De schooljeugd kon niet meer naar de wc en de hele dag geen handen wassen.

Ondenkbare toestanden, maar het gebeurt zelfs op een school in een van de meest dure wijken van het land. "Het is behelpen, en nee, het valt niet mee. Je wilt dat je kinderen in goede omstandigheden op school zitten", vertelt Jeroen Janssen, een betrokken ouder. 

Wachten op vertrek
Er wordt al veel langer gesproken over het vertrek van de Emmaschool van de Fortlaan en de Slochterenlaan naar het schoolgebouw aan de Graaf Florislaan. Dat duurt maar en duurt maar vanwege bezwaren van buurtbewoners. Als alles volgens plan verloopt en de school het andere gebouw toch mag gaan betrekken, wordt dat op z'n vroegst pas 2018.

Uit de krant