Hek langs veldje Burgemeester 's-Jacoblaan van de baan

  Buurt / wijk

BUSSUM - Er komt geen hek langs het speelveldje aan de Burgemeester 's-Jacoblaan. De gemeente heeft de plannen geannuleerd, zo maakt het bekend.

Het hek langs het veldje moest er komen om tegen te gaan dat er steevast jongeren hangen op en rond het veldje. Naaste buurtbewoners hebben daar al veel langer last van. Er werd eerder al van alles geprobeerd om de problemen op te lossen, maar zonder succes.

Veel bezwaren
De gemeente besloot daarop de bewoners tegemoet te komen en een hek te plaatsen, maar komt daar dus toch weer op terug. De reden: de vele bezwaren van andere buurtbewoners. "De afgelopen weken heeft een groot deel van de buurt bezwaar aangetekend tegen dat hek. Daar moeten we wel wat mee", zegt een woordvoerder van de gemeente. Er gaat nu een gesprek met de buurt gepland worden. Er gaat gekeken worden of de problemen anders opgelost kunnen worden.

Geen grote kans dat plan terug ter sprake komt
Wat er straks ook gaat gebeuren, de gemeente acht de kans klein dat het plan voor het hek weer ter sprake komt. "Vanwege de bezwaren, maar daarnaast hebben we eveneens te maken met een beschermd stukje Bussum. Daar hechten we veel waarde aan en daar moeten we ons ook aan houden. Dat hek zou er alleen kunnen komen als we onszelf daarvoor weer een ontheffing voor verlenen. Daar moet ook heel wat voor gebeuren."

Er moet nog een datum voor het gesprek met de buurt worden gepland. Volgens de gemeente gaat het gesprek er snel komen.  

Meer berichten