Afbeelding
Foto: Sandra Geerling

Bussumse Wereld BBQ komt eraan

Buurt / wijk

BUSSUM - Op De Groene Long in Bussum wordt binnenkort weer een Wereld BBQ georganiseerd met heerlijke hapjes uit alle windstreken. Houd het laatste weekend van mei alvast vrij. 

Op zondag 29 mei vindt namelijk de gezelligheid plaats. Neem gezellig een kleedje mee of iets anders om op te zitten. Wil je muziek maken, neem dan je instrument of beste zangstem mee.

Spreek eens iemand anders 

De Wereld BBQ is altijd heel gezellig maar het elkaar ontmoeten staat centraal, vertelt de organisatie ons. Deze editie maakt een professionele fotograaf foto’s van mensen die elkaar ‘ont-moeten’. De foto’s worden, zeer waarschijnlijk, geëxposeerd op het gemeentehuis om de diversiteit en verbondenheid van onze inwoners te laten zien.

Op zoek naar de gouden munt

Tijdens de Wereld BBQ kunnen deelnemers meedoen aan een speurtocht waar je ook de gouden munt moet zien te vinden. Leuk voor jong en oud. Bovendien is er een geweldige prijs te verdienen, beschikbaar gesteld door de Cateringfabriek. De winnaar krijgt een friet menu voor maar liefst tien vrienden of vriendinnen!

Naast al het lekkers dat je als bezoeker kunt eten, kan men ook lekker bewegen tijdens de vele sporten en spelletjes georganiseerd door Gooise Meren Beweegt, ZLAM Zunday en Daan van de Wereld BBQ. Kinderen kunnen ook nog broodjes bakken, zich laten schminken en zich uitleven op het springkussen. De Wereld BBQ probeert zo duurzaam mogelijk te zijn. Dit jaar zijn er statiegeld glazen, eetgerei van karton en hout en wordt het afval gescheiden ingezameld. Ook probeert de organisatie energie via zonne-energie op te wekken. Het is echter nog niet zeker of dit gaat lukken.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Informatiemarkt vrijwilligersorganisaties in gemeentehuis van Bussum Zorg 26 jun, 12:42
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring George Kauderer van de firma AMROH uit Muiden Algemeen 26 jun, 11:02
Afbeelding
Seizoen BIJ ANDREAS Naarden bekend Cultureel 25 jun, 15:19
Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief