Nederlandse en Oekraïense kinderen sjoelen samen tijdens de Koningsspelen op de Tweemaster in Naarden.
Nederlandse en Oekraïense kinderen sjoelen samen tijdens de Koningsspelen op de Tweemaster in Naarden. Foto: © Bob Awick

Oekraïense kinderen nemen deel aan Koningsspelen De Tweemaster

Buurt / wijk

NAARDEN - Basisschool de Tweemaster in Naarden organiseert traditiegetrouw elk jaar de Koningsspelen. Zo ook op hun tijdelijke locatie aan de Amersfoortsestraatweg, afgelopen vrijdag. Aan hetzelfde schoolplein zit Globe waar 75 kinderen uit de Oekraïne les krijgen. Zij waren dit jaar uitgenodigd om mee te doen. Die uitnodiging namen ze met twee handen aan. Het werd een geslaagde dag met veel blije gezichtjes in het zonovergoten Naarden. 

De kinderen kregen eerst een ontbijtje in de klas, daarna was het tijd voor oud-Hollandse spelletjes op het schoolplein voor de onderbouw samen met de Oekraïense kindjes. Op het hokeyveld waren er buitenspelletjes voor de bovenbouw  en in de zaal van De Lunet waren die er voor de onder- en bovenbouw binnen. Rond 13.15 uur was daar de Koningsdans op het plein onder het genot van ijsjes gesponsord door de Plus Naarden.

(Tekst loopt door onder de foto)


De traditionele Koningsdans werd met vol enthousiasme gedanst op het schoolplein.  - Foto: Aimée Mostert

De organisatie kreeg veel hulp van ouders. Zo zijn er 24 hulpouders van de Tweemaster een ook minimaal vijftig vanuit Oekraïne. Aimée Mostert hielp het feest mee organiseren als lid van de oudercommissie. Ze praatte ons bij over de sfeer. “Het was een mooie zonnige geslaagde dag! Iedereen deed enthousiast mee aan de spelletjes op het schoolplein, in De Lunet of op het hockeyveld. Ook de kinderen uit de Oekraïne vinden blik gooien en ezeltje prik ook erg leuk. Als afsluiting hebben we met z’n allen (De Tweemaster en Globe) de Koningsdans gedaan. Het was een geslaagde dag!”

Uit de krant