Afbeelding
Foto: gemeente Gooise Meren

Prachtige duurzame sociale huurwoningen in Keverdijk

Buurt / wijk

NAARDEN - Het centrum Keverdijk in Naarden wordt vernieuwd. De woningen, het multifunctioneel centrum en de moskee zijn gedateerd en worden voorzien van nieuwbouw. Het plan is gebaseerd op een uitgebreid participatieproces tussen de gemeente Gooise Meren en Dudok Wonen. 

Zij zijn samen met omwonenden, de moskee en gebruikers van het multifunctioneel centrum opgetrokken om de wijk te vernieuwen en de openbare ruimte opnieuw in te richten. Een belangrijk doel is meer duurzame sociale huurwoningen te bouwen voor de doelgroep die dat nodig heeft en de wijk anders in te richten. Er worden 21 eengezinswoningen en 36 appartementen gebouwd. Dat zijn 41 meer woningen dan nu het geval is. De eengezinswoningenworden aangeboden aan gezinnen die uit de gemeente komen of een sociaal huurappartement vaneen corporatie uit de gemeente achterlaten. Op die manier creëert de gemeente doorstroming. Begin april ontvangen de nieuwe bewoners hun sleutel.

Wethouder Nico Schimmel is enthousiast: “Ik ben vooral blij dat het ons is gelukt om de woningen lokaal toe te wijzen. Alle woningen gaan naar inwoners uit onze gemeente wat enorm helpt om de grote nood iets te verzachten. Daarnaast is het geweldig dat Dudok Wonen laat zien waartoe een corporatie in staat is. Hier kunnen marktpartijen een voorbeeld aan nemen: sociaal bouwen met deze kwaliteit. Ook de wijze waarop is omgegaan met vervangende nieuwbouw verdient complimenten. Dat geeft een goed gevoel voor de toekomst!”

Uit de krant