Afbeelding
Foto: Pixabay

Gezellige soepavond op dinsdag bij De Plataan

Buurt / wijk

NAARDEN - Versa Welzijn heeft elke dinsdagavond soep voor kwetsbare groepen, eenzame mensen en alleenstaanden van jong tot oud én voor mensen die weinig geld te besteden hebben. Iedereen die tijd en zin heeft kan langskomen en meehelpen met kokkerellen. Samen maken ze er een feestje van, ook in coronatijden. 

Soep met babbeltjes en Aan Tafel zijn projecten van Versa Welzijn die gestart zijn in maart 2021 en mede mogelijk gemaakt zijn door extra coronasubsidie van de gemeente Gooise Meren. Het is bedoeld voor iedereen, want samen eten bindt en verbindt. 

Ook tijdens de lockdowns kon het sociale werk gelukkig doorgaan omdat het gericht is op kwetsbare en eenzame mensen. Voorwaarde is echter wel dat de deelnemers zich van tevoren moeten aanmelden en dan dus geregistreerd zijn als bezoeker. Versa Welzijn gaat ervan uit dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt met betrekking tot corona. “We vragen geen QR-code of testbewijs. We gaan ervan uit dat iedereen zijn verantwoordelijkheid kent en neemt en dat is het afgelopen jaar ook wel gebleken. Het is uitermate gezellig en leuk en ik ben als opbouwwerker de trekker van deze activiteit en meestal ook de kok”, aldus Dolf Adam, medewerker bij Versa Welzijn.  

Multifunctioneelcentrum De Plataan is te vinden op Majoor Kampsstraat 3 in Naarden. Deelname is gratis. Iedereen die mee wil helpen met koken kan op dinsdag meedoen vanaf 15.30 uur. Men gaat aan tafel vanaf 17.30 uur. Aanmelden is verplicht en kan via dadam@versawelzijn.nl.  

Uit de krant