De skatebaan wordt noordelijker aangelegd, zodat deze verder van de omliggende huizen af ligt.
De skatebaan wordt noordelijker aangelegd, zodat deze verder van de omliggende huizen af ligt. Foto: Gemeente Gooise Meren

Nieuwe plek skatebaan Muiden ligt verder van huizen af

Buurt / wijk

MUIDEN - Er is definitief een nieuwe plek uitgekozen voor de skatebaan op het Westbatterijpark in Muiden. Vorige maand legde de gemeente de aanleg van de skatebaan stil omdat er twijfel ontstond over de aangewezen plek en startte onderzoek naar een nieuwe plek.

Het onderzoek is nu afgerond en de bouw van de skatebaan kan definitief doorgaan op de nieuwe plek. Deze ligt noordelijker dan eerst en is daarmee verder weg van de omliggende huizen. Begin september wordt de bouw hervat en de oplevering van het skatepark is naar verwachting eind oktober. Skaters Max Verdoes, Thomas de Graaf en Fred Smelt, die een petitie startten en extra geld inzamelden om de skatebaan te realiseren, zijn blij met de nieuwe plek.

Geluidsonderzoek

Een buurtbewoner tipte gemeente Gooise Meren over de situatie van een soortgelijke skatebaan in Middelburg. Die baan moest na aanhoudende bezwaren van omwonenden na een rechterlijke uitspraak worden verwijderd vanwege overschrijding van geluidsnormen bij het gebruik. Gemeente Gooise Meren heeft daarom geluidsonderzoek laten doen naar de geluidsproductie van de skateboards die neerklappen op de baan in combinatie met de afstand tot de huizen. Dit gaf aan dat een afstand van 80 meter tot woningen geen overschrijding van geluidsnormen geeft. De nieuwe plek van het skatepark op het Westbatterijpark voldoet hieraan.

Weggewerkt in het landschap

De skatebaan komt in het noordelijk deel van het Westbatterijpark. Daar wordt de baan in het landschap ingegraven en ingezaaid. De baan steekt nauwelijks boven de oorspronkelijke hoogte van het landschap uit en is te bereiken via de toegangen naar het binnengebied van het park, via de dam, bruggen of via een trekpontje. Bij het trekpontje worden fietsenrekken geplaatst. De oorspronkelijke plek van de skatebaan wordt afgewerkt en ingezaaid met gras.

Uit de krant