Het nieuwe P+R terrein aan de westzijde van station Naarden-Bussum.
Het nieuwe P+R terrein aan de westzijde van station Naarden-Bussum. Foto: Casper Bunschoten

P+R terrein station Naarden-Bussum officieel in gebruik

Buurt / wijk

NAARDEN - Het P+R terrein naast station Naarden-Bussum aan de westzijde is gisteren officieel in beheer genomen. Daarmee is de eerste fase van de renovatie van het station afgerond.

Op het nieuwe parkeerterrein is plek voor 97 auto’s, waaronder vier plekken met laadpunten voor elektrische auto’s. Daarnaast zijn de slagbomen voorzien van kentekenherkenning, waardoor de reiziger na het binnenrijden niks meer hoeft te doen en meteen door kan naar de trein. Ook is het aantal beschikbare plekken op het P+R terrein op de NS-app en de website te zien. Met de verbeterde P+R voorziening wil de NS de reis van deur-tot-deur nog makkelijker maken. Het OV wordt zo nog beter toegankelijk voor reizigers die met de auto naar het station komen. 

Tweede fase

Sinds vorig jaar is de renovatie van station Naarden-Bussum in volle gang. Het P+R terrein is straks onderdeel van een nieuw entree-gebied aan de westzijde van het station. Zo is er een nieuwe doorgang gecreëerd om het station nog beter toegankelijk te maken, en is perron 1 verbreed en opnieuw ingericht. Het stationsgebouw wordt op dit moment gerenoveerd waarna het ruimte biedt voor nieuwe huurders.

Het afronden van het P+R terrein betekent dat de tweede fase van de renovatie in gang wordt gezet. Na de zomer begint ProRail met de aanleg van de nieuwe Kiss & Ride lus, de fietsenstalling en de nieuwe toegang aan de westzijde van het station. In welke volgorde dit zal gebeuren is nog niet bekend, zo laat een woordvoerder van NS weten. De werkzaamheden zullen naar verwachting volgend jaar rond de zomer zijn afgerond.

Uit de krant