Afbeelding
Foto: RemCom

Buurtplatform RemCom: Belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich aansluiten

Buurt / wijk

NAARDEN - RemCom, het buurtplatform van het Componistenkwartier en het Rembrandtpark, wil graag dat meer mensen zich aansluiten bij het platform. Op die manier is er een grotere betrokkenheid en weet het platform beter wat er leeft onder de bewoners. 

Onlangs heeft de gemeente een convenant gesloten met de verschillende buurtplatformen. Maar de vraag is natuurlijk: wat doet zo’n buurtplatform eigenlijk en wat heeft u daaraan? RemCom geeft graag antwoord op die vragen.

Heel divers

“Wat het wijkplatform doet is heel divers”, vertelt Emilie Schols, secretaris RemCom-bestuur. “Om een paar voorbeelden te noemen: in het afgelopen jaar is er een crowdfunding-actie geweest voor de plaatsing van aed’s. Dat heeft ertoe geleid dat er vijf aed’s in de wijk zijn geplaatst.” Ook is er vanuit RemCom veel aandacht voor alle bouwplannen die er zijn in de wijk; de BOR-gronden, de ontwikkelingen bij de Jan ter Gouwweg en bij Naarderheem. “Wij uiten met regelmaat bij de gemeente onze zorgen over de bouwplannen en het gebrek aan burgerparticipatie. Ook hebben we zorgen over de verkeersafwikkeling vanuit de nieuw te bouwen wijken en over het gebrek aan voorzieningen binnen onze buurt.”

Karavaan

Ook is RemCom actief op het gebied van duurzaamheid. Schols: “Wij willen graag de bewustwording, betrokkenheid en actiebereidheid vergroten om met elkaar onze wijk te verduurzamen en ons voor te bereiden op de toekomst.” Op 25 augustus komt de Buurtenergie Karavaan naar het Meertje van Vlek. Daar krijgen belangstellenden dan voorlichting over de mogelijkheden tot verduurzamen. Na de karavaan is er een buurtborrel. “Verder proberen we in onze buurt veel dingen te organiseren die de samenhang in de buurt vergroten. We hebben een enquête gehouden onder buurtbewoners naar de wensen voor wijkactiviteiten en proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan die wensen. Ook proberen we onze buurt zo mooi mogelijk te houden door aandacht te hebben voor de groenvoorzieningen en gezamenlijke zwerfvuilactie te stimuleren.”

Meedoen?

Om beter op de hoogte te zijn van de wensen van de bewoners, is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen uit de wijk zich aansluiten bij RemCom. Dat kan via www.remcom.nl 

Uit de krant