Afbeelding
Foto: Stichting Muiderbergse Feesten

Nieuwe kerstverlichting opgehangen in ‘baken van Muiderberg’

Buurt / wijk

MUIDERBERG - De hoge boom die prijkt op de Brink in Muiderberg wordt vanaf vandaag flink onder handen genomen. En dat was hard nodig: de kerstverlichting was in het najaar vorig jaar al aan vervanging toe én waaide afgelopen winter tijdens storm Bella helemaal kapot.

Het ’baken van Muiderberg’, zoals Peter Wegman van Stichting Muiderbergse Feesten de grote kerstboom bestempeld, kan mede dankzij een spontaan opgezette inzamelingsactie van dochter Nathalie opgeknapt worden. Zonder dat geld zou de verlichte kerstboom op de Brink niet meer schijnen. In december was er binnen een dag bijna 1.000 euro gedoneerd, waarmee de huur van de hoogwerker in ieder geval al gedekt was. De 34 meter hoge hoogwerker is nodig, omdat de boom inmiddels te groot is om met een ladder in te klimmen. Ook zijn de takken niet stevig genoeg meer. 

Wegman zei destijds: “Het doet mij wel goed dat er nog animo voor is. Vorig jaar dacht ik dat het niet meer leefde in het dorp, maar het blijkt nu dat er veel mensen hebben gedoneerd en graag willen dat de boom brandt.” En deze winter zal hij weer branden, schrijft Stichting Muiderbergse Feesten. 


Uit de krant