Afbeelding
Foto: Caroline Kempkes / Versa Welzijn

Eerste feestelijke worp op nieuwe jeu de boulesbaan Muiden Noord-West

Buurt / wijk

MUIDEN - De nieuwe jeu de boulesbaan aan de Constnatijn Huygenslaan in Muiden Noord-West is vrijdagmiddag feestelijk geopend met een eerste worp. Sjaan Buitenweg en wethouder Geert-Jan Hendriks hadden de eer om als eerste een balletje te gooien. 

De nieuwe jeu de boulesbaan was een wens van bewoners om de wijk weer wat leven in te blazen. Begin 2019 vroegen bewoners Yolanda Campfens en Christa Frimout aan de gemeente of zij de plantsoenen aan de Constantijn Huygenslaan wilde verfraaien én de gewenste jeu de boulesbaan aan te leggen. 

Gemeente Gooise Meren was blij met het initiatief en op beide vragen werd volmondig ja geantwoord, mits de bewoners het onderhoud op zich zouden nemen. Aan die afspraak wil de buurt zich graag houden en in mei plantten zij gezamenlijk de bloemborders. Nu is ook de jeu de boulesbaan gerealiseerd. 


Foto: Liselore Thijs

Toplaag en stoeprand

De nieuwe aanwinst van de wijk is werd meteen in gebruik genomen. Er is gespeeld door beginners, amateurs en bijna-professionals uit de buurt. Ballen werden uitgeleend en spelregels uitgelegd. Maar er werd ook hier en daar geklaagd, want de toplaag was niet zoals hij zou moeten zijn. De ballen vielen dood of sprongen alle kanten op. Ook waren ze niet goed te richten, wat wel een essentieel onderdeel van het spel is. Daarbij misten ze een stoeprand om het spel vanaf de zijlijn te kunnen volgen. 

Er is overleg met gemeente Gooise Meren om hier in de lente 2021 gehoor aan te geven. 

Uit de krant