Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Lies Kramer bedenkt nieuwe naam voor MFC Keverdijk: ‘De Plataan’

Buurt / wijk

NAARDEN - Uit alle inzendingen is door de jury een nieuwe naam gekozen voor het MFC: De Plataan. De jury, bestaande uit vrijwilligers, de plaatselijke bloemist, een huisarts uit het medisch centrum en de burgemeester als juryvoorzitter, was het eens: een nieuw pand waar verschillende partijen samen gaan wonen, vraagt om een frisse start en een bijbehorende naam.

De inzender van de nieuwe naam is Lies Kramer. Zij motiveerde haar inzending als volgt: de plataan staat al sinds mensenheugenis voor wat eerst de Keverbak heette, en later de Scan. Nu staat de boom voor het nieuwe gebouw. De stam staat symbool voor het gebouw zelf, de takken voor de organisaties die het gebouw gaan betrekken. De kleinere takken voor de organisaties waarmee wordt samengewerkt en de bladeren voor de activiteiten die er worden ontwikkeld. Lies Kramer krijgt als prijs een mand met diverse producten van lokale ondernemers en de drie toekomstige bewoners.

Prijsvraag

In een brief, huis-aan-huis verspreid, is de inwoners van Naarden gevraagd: bedenk een nieuwe naam voor het multifunctionele centrum aan de Keverdijk. Uit de ruim honderd inzendingen is het De Plataan geworden. De onderbouwing van de jury luidde als volgt: een plataan is groen, levendig, fris en verbindend. De takken en bladeren staan symbool voor de inwoners; er vallen takken en bladeren af en er komen weer nieuwe aan. Net zoals de inwoners die komen en gaan. Deze boom staat voor het nieuwe pand en vormt daarmee een ankerpunt. Tevens, zo licht de jury toe, biedt de plataan met z’n brede kruin plek aan alle inwoners. Het is de paraplu waar iedereen onder past, niet alleen de inwoners van de Keverdijk maar iedereen uit Naarden en omgeving. Voor omwonenden en betrokkenen worden binnenkort rondleidingen door het nieuwe pand georganiseerd!

Verwacht wordt dat de samenwerkingspartners bibliotheek Gooi en meer, Versa Welzijn en de Schakel in november hun intrek kunnen nemen in het nieuwe pand. Op dit moment wordt hard gewerkt om de binnenkant zo mooi mogelijk te maken en de samenwerking gestalte te geven. 

Uit de krant