Afbeelding
Foto: Jaap van Hassel
foto’s

Herenstraat (deels) en Spiegelstraat open voor verkeer

Buurt / wijk

BUSSUM - De Herenstraat (deels) en de Spiegelstraat zijn sinds vanmiddag drie uur weer open voor het verkeer. Wekenlang lag de straat open in verband met herinrichtingswerkzaamheden. De riolering is vervangen en een infiltratieriool (regenwater) aangelegd.

Het verliep niet allemaal van een leien dakje; er waren tegenslagen met betrekking tot onvoorziene kabels en leidingen in de grond. De werklui kwamen veel kabels en leidingen tegen waarvan van tevoren niet bekend was dat deze in de grond aanwezig waren. Diverse nutsbedrijven kwamen langs om de zogeheten weesleidingen te verwijderen.

Momenteel wordt gewerkt aan fase 2 van de Herenstraat. Sinds maandag is het deel tot aan de kruising met de Meentweg opengebroken. Tot 25 mei blijft de kruising bereikbaar, maar daarna - na Pinksteren - verwacht aannemer Jos Scholman deze te af te sluiten. De werkzaamheden lopen overigens achter en daarom waren stratenmakers ook afgelopen zaterdag aan het werk. Zij gaan ook aanstaande vrijdag - normaal vrij in verband met Hemelvaart - aan de bak.

Over een aantal weken is het nieuwe parkeerterreintje achter café De Koperen Kraan klaar voor gebruik.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant