D66-raadslid Maarten Balzar.
D66-raadslid Maarten Balzar. Foto: PR

D66: ‘Zonnegeluidswal bij Naarderwoonbos is enige juiste keuze’

Buurt / wijk

NAARDEN - D66 steunt al jarenlang het inwonersinitiatief voor een zonnegeluidswal langs het Naarderwoonbos. Bewoners van deze wijk ondervinden al jaren toenemende overlast van geluid en fijnstof. De saneringsplannen van Rijkswaterstaat (RWS) in het kader van het Meerjarenprogramma Geluidssanering (MJPG) vindt D66 echter onvoldoende.

Het inwonersinitiatief maakt duidelijk dat er een kostendekkend alternatief is dat zorgt voor aanzienlijk minder geluidsoverlast en dat bovendien voor honderden woningen elektriciteit kan opwekken. D66 steunt daarom het raadsvoorstel om een zonnegeluidswal te realiseren bij het Naarderwoonbos. “Enige juiste keuze”, zegt D66 fractievoorzitter Maarten Balzar. “Wij hebben de vanuit kennis onderbouwde inzet van de Commissie Geluidshinder A1 vanaf het begin gevolgd en gesteund. 

Op 12 mei wordt dit project tijdens de Politieke Avond behandeld. “Wij hebben een aantal vragen over de financiële verwerking ervan in de perspectiefnota en meerjarenbegroting van de gemeente. De conclusie is voor D66 wel al helder; als je de kans krijgt om de leefbaarheid in een wijk voor een groot aantal inwoners sterk te verbeteren dan mag je die kans niet laten liggen.”

Uit de krant