Een tiental bezoekers vond een plekje buiten aan de picknicktafels op het terrein van de brouwerij om van de muziek te genieten.
Een tiental bezoekers vond een plekje buiten aan de picknicktafels op het terrein van de brouwerij om van de muziek te genieten. Foto: © Bob Awick

Toch een Matthäus-Passion uitvoering in de Vesting

Buurt / wijk

NAARDEN - Hoewel de traditionele en drukbezochte Matthäus-Passion dit jaar wederom geen doorgang kon vinden, klonk de meesterlijke muziek toch in de Vesting.

Vesting Brouwerij Comenius had vandaag de ramen van de kanonskelders open gezet waaruit de integrale uitvoering van de Mattäus-Passion door de Nederlandse Bachvereniging opgenomen in de Grote Kerk van Naarden te horen was. Een tiental bezoekers vond een plekje buiten aan de picknicktafels op het terrein van de brouwerij om van de muziek te genieten, onder genot van een (zelf meegenomen) hapje en drankje. 

Vanavond is op NPO 2 een opname te zien van de Johannes Passion, afgelopen week opgenomen in de Grote Kerk van Naarden. Deze uitvoering wordt vanavond uitgezonden op televisie vanaf 19.15 uur op NPO2, voorafgegaan door een inleiding en interview met dirigent René Jacobs.

Uit de krant