Afbeelding
Foto: PR

Ruim twintig jongeren uit Gooise Meren gaan Expeditie Robinson-uitdaging aan

Buurt / wijk

MUIDERBERG - Ruim twintig jongeren uit Gooise Meren hebben zaterdag meegedaan aan Expeditie Robinson, georganiseerd door Versa Welzijn. Dit werd gehouden op het strand van Muiderberg. 

Er waren twee tijdsblokken. Bij elk tijdsblok werd de groep in tweeën verdeeld, Kamp Noord en Kamp Zuid. Zij gingen de strijd met elkaar aan. Er waren verschillende onderdelen en per onderdeel waren er punten te verdienen. De onderdelen waren touwtrekken, wie kan het langst planken, wie kan het langs squatten, drie-op-een-rijspel, memory spel, symbolen onthouden, hoepeldans en diverse estafettevormen. Totaal waren er tien onderdelen. Het kamp met de meeste punten was de winnaar van Expeditie Robinson. 

Samenwerken, focus en uithoudingsvermogen stonden centraal binnen deze activiteit. Het was een sportieve en gezellige middag. De reacties van de jongeren waren zeer positief en herhaling is gewenst. Jongerenwerker Kirsten van Kasteren denkt eraan om Expeditie Robinson nogmaals te organiseren, maar dan in de zomer. Zo kunnen er ook onderdelen in het water gedaan worden.

Deze activiteit werd begeleid door ‘Sport bij Aram’, die al eerder succesvolle activiteiten heeft begeleid bij het jongerenwerk van Versa Welzijn, zoals kickboksen en freerunning. Door het initiatief Winter Games kon deze activiteit gefinancierd worden. De Winter Games geven jongeren door middel van extra sport- en spelactiviteiten een positieve impuls tijdens deze coronapandemie.

Afbeelding

Uit de krant