Afbeelding
Foto: © Bob Awick

VVD: ‘Scherpe toon GDP wekt valse verwachtingen buurt Jan ter Gouwweg’

Buurt / wijk

NAARDEN - De VVD is het niet eens met de scherpe toon die het GDP uit over het ontwikkelplan aan de Jan ter Gouwweg. “Het college goochelt met cijfers en manoeuvreert zich steeds meer in de hoek”, zo liet GDP fractievoorzitter Jelmer Kruijt weten. 

Het GDP heeft inmiddels al meer dan dertig schriftelijke vragen aan het college gesteld over het plan aan de Jan ter Gouwweg, maar steeds weer riep de beantwoording nieuwe vragen op, zo ook bij de laatste repliek van het college.

De VVD betreurt de grote woorden die de raadsleden van het GDP gebruiken over de Jan ter Gouwweg. Daarmee worden er valse verwachtingen gewekt in de buurt, zo schrijft de VVD. “Die raadsleden onttrekken zich aan eerder door de raad democratisch vastgestelde kaders en lijkt op schoot te zijn gaan zitten bij bewoners die zich verzetten tegen de bouwplannen”, aldus VVD-woordvoerder Mark Marshall. “Die bewoners lijken door de verwachtingen inmiddels zover om ook juridische kosten te maken.”

Waken voor overstemming dialoog

VVD stelt dat het natuurlijk ieders vrije keuze is om een proces juridisch te toetsen, maar de partij is benieuwd of het GDP er ook is als de rekening daarvan wordt gepresenteerd in de buurt. Een ruime meerderheid van de raad én van de oppositie heeft onlangs nog bevestigd dat een vastgesteld bestemmingsplan niet zonder meer terzijde kan worden geschoven. 

Een bestemmingsplan bovendien waar de voorman van het GDP in 2015 persoonlijk goedkeuring aan heeft gegeven, zo stipt de VVD aan. Marshall: “De VVD-fractie zou liever in overleg met de buurt kijken hoe binnen de kaders het best mogelijke resultaat kan worden bereikt, bijvoorbeeld in het dilemma van parkeergelegenheid versus speelruimte. Daar blijken bewoners het ook niet bij voorbaat over eens, hebben wij gemerkt in de vele contacten die wij hebben gehad in de buurt. We moeten ervoor waken dat de scherpe toon de dialoog gaat overstemmen.”

Uit de krant