Zo ziet het derde plan eruit dat door projectontwikkelaar Jerry Goossens is ingediend.
Zo ziet het derde plan eruit dat door projectontwikkelaar Jerry Goossens is ingediend. Foto: gemeente Gooise Meren

Projectontwikkelaar Goossens dient weer nieuw bouwplan - ‘de tribune’- voor Driftweg in

Buurt / wijk

NAARDEN - Er is weer een nieuw bouwplan ingediend voor de kuil aan de Driftweg. Nu nog tien meter hoger dan het eerste plan dat veel verzet heeft opgeroepen. 

Projectontwikkelaar Jerry Goossens daagt de buurt en de gemeente Gooise Meren uit met een nieuw bouwplan in de kuil aan de Driftweg, meldt Vereniging Vrienden van het Gooi (VVG)-woordvoerder Dolf van Elten. De vereniging kreeg deze - inmiddels derde - nieuwe bouwtekening via de gemeente Gooise Meren in handen.

‘de tribune’

Een eerder plan voor een gebouw van 33 meter hoog zorgde voor veel verzet en bleek niet haalbaar. Dit nieuwe plan, nu al met de bijnaam ‘de tribune’, is nog tien meter hoger. “Net als een eerder ontwerp is dit een poging om te kijken wat er volgens het bestemmingsplan maximaal mogelijk zou zijn. In de visie van de heer Jerry Goossens zijn er geen andere beperkingen dan goothoogte en dakhelling. Beide begrippen worden hier creatief geïnterpreteerd.”

(Tekst loopt verder onder de afbeelding)


Plan 1. Afbeelding: Slot Architectuur

Proefballon

De eerste aanvraag voor de hoge houten woontoren voldoet met zijn rechte vormen zeker niet aan het bestemmingsplan. De projectontwikkelaar kreeg het advies om dit maar in te trekken. Van Elten: “Het tweede plan met dertien appartementen, dat ook al werd gezien als een soort proefballon, is niet meer in behandeling omdat aanvullende technische gegevens niet op tijd zijn ingediend. Het nieuw ingediende bouwplan voldoet volgens de projectontwikkelaar zo exact aan de voorwaarden van het bestemmingsplan dat er gemeente er alleen maar een klap op hoeft te geven.”

(Tekst loopt verder onder de afbeelding)


Ontwerp 2. - Afbeelding: PR

Wat de VVG betreft is dat zeker niet het geval. Historisch onderzoek heeft uitgewezen dat bij het vaststellen van het huidige bestemmingsplan via een ingewikkelde constructie en bij wijze van uitzondering de bouw van een groot woonhuis is toegestaan. Dit als oplossing om een einde te maken aan de rommelige situatie die was ontstaan door alle hokken en barakken van de daar gevestigde handel in circusdieren. “Helaas staat in de definitie van het begrip woonhuis dat dit mag bestaan uit één of meer samengevoegde woningen. Volgens de heer Goosens mogen dat er dus ook wel 37 zijn.”

(Tekst loopt verder onder de tekening)


Het nooit gebouwde landhuis aan de Driftweg in Naarden. - Foto: VVG

De VVG staat in de startblokken om te voorkomen dat hier meer dan het toegestane grote landhuis mag worden gebouwd. De kuil is als onderdeel van de Naardereng (beschermd natuurgebied) en daar is geen plaats voor een groot appartementengebouw.

Uit de krant