Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Bussumer Marcel Silkens legt op De Peppels pocketpark aan

Buurt / wijk

BUSSUM - Bij De Peppels is donderdag een start gemaakt met de aanleg van een pocketpark. Het idee voor dit openbare parkje ontstond begin dit jaar tijdens een buurtborrel.

Initiatiefnemer is Marcel Silkens. Hij woont op De Peppels in Bussum, is hovenier en heeft hij zijn buurtbewoners enthousiast gemaakt over zijn initiatief. Hij heeft vervolgens het ontwerp gemaakt voor de buurttuin. Hij heeft daarbij tevens draagvlak gecreëerd bij zijn buurtbewoners om met elkaar dit park aan te gaan leggen en gezamenlijk te gaan onderhouden. Ook met het doel de leefbaarheid in de buurt te versterken. De keuze van de nieuwe beplanting is door Silkens in overleg met de gemeente samengesteld en aangeschaft. Met de keuze van de beplanting is rekening gehouden met de biodiversiteit. Samen Sneller Duurzaam ondersteunt dit initiatief.

Etappes

De aanleg van het park zou door de buurtbewoners gezamenlijk worden gedaan, maar helaas hebben de coronaregels wat roet in het eten gegooid. Daarom wordt de aanleg nu in etappes gedaan. Afgelopen donderdag werden de bomen en struiken geplant, zonder het uitzetten van de kleinere beplanting. Met de initiatiefnemers wordt door de gemeente een beheersovereenkomst afgesloten voor het beheer en onderhoud van het park.

Inwijden

Wijkwethouder Jorrit Eijbersen zou aanvankelijk bij de start van de beplanting aanwezig zijn, maar dat ging niet door. Wel heeft hij via beeldbellen de initiatiefnemer samen met de buurtbewoners heel veel succes gewenst met de aanleg. Eijbersen hoopt in het voorjaar als de situatie het weer toelaat en de tuin mooi in bloei staat een datum te prikken waarop het pocketpark officieel kan worden ingewijd.

Uit de krant