Bewonersvereniging Bussum Zuid roept gemeente Gooise Meren op om de aanvraag van AH Koekoeklaan af te wijzen.
Bewonersvereniging Bussum Zuid roept gemeente Gooise Meren op om de aanvraag van AH Koekoeklaan af te wijzen. Foto: Bob Awick

Omwonenden dienen bezwaar in tegen uitbreiding openingstijden Albert Heijn Koekoeklaan

Buurt / wijk

BUSSUM - Supermarkt Albert Heijn aan de Koekoeklaan heeft een nieuwe aanvraag ingediend om 365 dagen per jaar, overdag en ‘s avonds open te mogen zijn. Bewonersvereniging Bussum Zuid vreest dat hierdoor nooit meer een dag of avond zonder overlast zal zijn en roepen de gemeente Gooise Meren op de aanvraag af te wijzen.

Het betreft geluidsoverlast van grote vrachtwagens, ratelende voorraadkarren, winkelwagens en parkeeroverlast van supermarktbezoekers, die volgens onwonenden regelmatig urineren in de omliggende tuinen en stegen. “Het begint om 7 uur en gaat door tot 23 uur en later, we kunnen er niet meer tegen”.

Ondanks dat dit tijdens een bijeenkomst op 21 september met vertegenwoordigers van enkele winkels van winkelpassage Koekoeklaan, de gemeente Gooise Meren en BOA’s is aangegeven, heeft Albert Heijn op 23 september de bewuste aanvraag ingediend. Bij goedkeuring mag de supermarkt ook op zondag 20 december, kerstavond, 1e en 2e Kerstdag, zondag 27 december, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag open. 

Onacceptabel

De oorspronkelijke buurtsuper is uitgegroeid tot een grote winkel met regionale aantrekkingskracht, waardoor er meer geluids- en parkeeroverlast wordt ervaren door omwonenden. “Onveilige verkeerssituaties voor voetgangers en fietsers is sterk toegenomen”, zo schrijft de bewonersvereniging Bussum Zuid. “Ook schreeuwende jongelui die na sluitingstijd met ingekochte drank op de parkeerplaats bivakkeren is een grote ergernis. In een woonwijk is dat 365 dagen per jaar onacceptabel”. Het doel van de bijeenkomst van 21 september was juíst om de leefbaarheid in de omgeving van het winkelcentrum te verbeteren.

Tegen de nieuwe ontheffingsaanvraag kon tot gisteren bezwaar worden gemaakt. Omwonenden roepen politici van Gooise Meren op om eindelijk in te zien dat dit de leefbaarheid nog meer zal verslechteren en verwachten begrip en slagvaardigheid.

Uit de krant