Afbeelding
Foto: SKBNM

Eerste paal voor Kindcentrum Muiderkring

Buurt / wijk

MUIDEN - De eerste paaltjes voor het Kindcentrum Muiderberg bij het bouwterrein van De Krijgsman zijn vanmorgen de grond ingegaan. Vanwege corona kon de feestelijke start van de bouw niet doorgaan en was er dus geen officieel moment. Wel heeft de Stichting Kinderopvang Bussum-Naarden-Muiden-Muiderberg er samen met Asko, Talent Primair en de basisscholen uit Muiden een bescheiden feestje van gemaakt. 

De kinderen van peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en de school tot en met groep 8 mochten allemaal een zelfgemaakt paaltje in de grond slaan. De kinderen liepen naar het bouwterrein, en dat deden ze niet onopgemerkt. Alle kinderen kregen een Kazoo (soort fluit) om te laten horen dat ze eraan kwamen. Na afloop kregen ze ook allemaal een mandarijn en een leuke kleurplaat van het bouwbedrijf.

(Tekst loopt verder onder de foto)


Foto: SKBNM

Op het terrein van de voormalige kruitfabriek in De Krijgsman wordt vanaf vandaag hard gewerkt aan de bouw van het nieuwe kindcentrum, dat begin 2022 de deuren opent. Het centrum biedt basisonderwijs en kinderopvang onder één dak en in één doorlopende lijn. Samen spelen, samen leren, samen leven is het motto van Kindcentrum Muiderkring. Voor alle kinderen uit Muiden wordt het dé plek waar je je breed kunt ontwikkelen, zowel in als ná schooltijd. 

(Tekst loopt verder onder de foto)


Foto: SKBNM

Tot de opening van het Kindcentrum in 2022 gaan leerlingen van de P.C. Hooftschool naar school op de huidige plek. De kinderopvang maakt tot 2022 gebruik van de tijdelijke locatie bij de P.C. Hooftschool en gaat - naast buitenschoolse opvang de Spetters in de Jozefschool - ook een BSO-groep starten in de P.C. Hooftschool. Zo probeert de SKBNM in de nu beschikbare ruimte toch meer opvangplekken te creëren om tegemoet te komen aan de grote vraag. 

De bouw volgen? Kijk dan op https://dekrijgsmanmuiden.nl/buiten-wonen-in-muiden/kindcentrum-muiden/


Uit de krant