Afbeelding
Foto: PR

Utrechts architectbureau krijgt opdracht supermarkt De Krijgsman

Buurt / wijk

MUIDEN - Zecc Architecten uit Uttecht heeft de selectie gewonnen voor Albert Heijn De Krijgsman en 35 appartementen op het voormalig terrein van de buskruitfabriek in Muiden. 

De Krijgsman markeert de entree van een nieuw woon- en werkgebied met 1.300 woningen in een groene omgeving aan het IJmeer. Het gebouw ligt naast het voormalige Ketelhuis in het deelgebied De Fabriek waar meerdere voorzieningen komen. Het vormt samen met enkele historische panden een belangrijke ontmoetingsplek aan het marktplein. Om de kwaliteit van deze plek te versterken zijn functies als parkeren, stallen en bevoorraden binnen het bouwvolume opgelost.

Uitgesproken daklijnen

Het gebouw is alzijdig met een herkenbare plein-, straat- en kopgevel. Klassieke elementen zijn gebruikt als inspiratie voor de moderne industriële architectuur van baksteen en staal. De gevels zijn transparant, licht en open naar het plein. De plint van de Albert Heijn sluit aan bij de schaal van de bestaande bebouwing. De uitgesproken daklijnen refereren aan een historisch stadsbeeld met verschillende kapvormen en richtingen. Inmiddels is Zecc in opdracht van KNSF Vastgoed en Ahold gestart met de uitwerking van het ontwerp. 

Uit de krant