Afbeelding
Foto:Vivium Zorggroep

Huisvesting voor ‘jonge senioren’ bij De Gooise Warande

Buurt / wijk

BUSSUM - Bewoners en omwonenden van De Gooise Warande zijn geschrokken van de nieuwbouwplannen in de tuin aan de Mezenlaan 19. Het gaat om een kleinschalig gebouw met appartementen dat onderdeel gaat vormen van het bestaande naoorlogse gebouw. Volgens hen wordt er een ‘politiek spelletje’ gespeeld.

“Net als de omwonenden van Tuincentrum Van der Roest en de Driftweg worden ook wij plotseling geconfronteerd met bouwplannen zonder enige vorm van een intentieverklaring vooraf. Bovendien blijkt dat er al gesprekken gaande zijn met de gemeente sinds 2019”, laten de betrokkenen weten. “En wij kennen geen enkel detail.”

Locatiestudie

Een woordvoerder van woningcorporatie de Alliantie laat weten dat het om een locatiestudie gaat. “Op initiatief van Vivium onderzoekt de Alliantie samen met Vivium naar mogelijkheden van uitbreiding van het aantal zorgeenheden op eigen terrein. De gemeente staat open voor het initiatief en organiseert een participatietraject.” 

Gesprekken

Het idee is om woningen te ontwikkelen voor ‘jonge senioren’ die nog geen (grote) zorgvraag hebben, maar wel nadenken over hun toekomst en een goed zorgcentrum in de buurt waarderen. Aan de hand van zogeheten Omgevingstafels - een vooroverleg dat zich afspeelt voordat de initiatiefnemer de vergunning aanvraagt - gaan de initiatiefnemers met partijen in gesprek over de kansen en bedreigingen bij deze ontwikkeling. De eerste sessie is op 29 september.

Uit de krant