De jeugd kon kickboksen.
De jeugd kon kickboksen. @Versa

Zomeractiviteiten van jongerenwerk Muiden/Muiderberg pakken goed uit

Buurt / wijk

MUIDEN/MUIDERBERG - Kirsten van Kasteren, kinder- en jongerenwerker Muiden/Muiderberg bij Versa Welzijn, kijkt met veel plezier terug op de zomeractiviteiten die voor de jeugd in Muiden en Muiderberg werden georganiseerd.

Van Kasteren: “Er werden deze zomervakantie diverse activiteiten georganiseerd voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar. Onder leiding van Aram Bakr (eigenaar bij Sport bij Aram) waren er workshops freerunning en kickboksen. Freerunning is een populaire en opkomende urban sport. Als freerunner ontwikkel je het ultieme gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht. Vrijheid, springen, klimmen en salto’s maken kwamen allemaal aan bod bij deze workshop. Bij het kickboksen leerden de jongeren de basistechnieken en kregen ze daarnaast een bootcamptraining. Ze deden allemaal super fanatiek mee!”

Escaperoom

Verder werd De Rijver in Muiderberg een middag omgetoverd tot een echte escaperoom. “Het is een avontuur waarbij je als groep verschillende puzzels moet oplossen. De jongeren werden verdeeld in twee teams en gingen de strijd met elkaar aan. De opdrachten vereisten logisch denken, teamwork en creativiteit. Van geheimtaal ontcijferen, rebussen oplossen tot zoekopdrachten. Ze konden de ruimte alleen verlaten wanneer ze de 7-cijferige code wisten te ontcijferen. De jongeren hebben laten zien dat ze ontzettend slim zijn.”

Artikel gaat verder onder de foto.


Er was ook een graffitiworkshop. @Versa

Wat ook heel goed in de smaak viel was de graffitiworkshop, verzorgd door Raoul Terlingen. De middag begon met een inleiding over graffiti en het doornemen van de regels. Van Kasteren: “Vervolgens gingen de jongeren aan de slag met een schets voor hun ontwerp. Toen ze klaar waren, konden ze met de spuitbussen aan de gang om hun ontwerp op een canvasdoek te spuiten. Stuk voor stuk hadden de jongeren een prachtig kunstwerk gemaakt.”

Vragen en/of zelf leuke ideeën voor activiteiten? Neem contact op met jongerenwerker Kirsten van Kasteren: kkasteren@versawelzijn.nl of 06-12583749.

Afbeelding

Uit de krant