Afbeelding
Foto: Stichting Vijverberg

Naarden heeft Oranje Bovenpad; officiële opening binnenkort

Buurt & Wijk

NAARDEN - Wethouder Alexander Luijten opent op 30 augustus om 11.00 uur het Oranje Bovenpad in Naarden. De naam van het pad herinnert aan de actie van twee Naardense jongens die, tot woede van de Duitsers, in de oorlog in de Koninginnenacht ‘Oranje Boven’ hebben geschilderd op de toren van de daar aanwezige wasserij. 

Het Oranje Bovenpad is opgenomen in de Gedenkroute Gooise Meren. Deze route is ontwikkeld ter gelegenheid van ‘75 jaar Vrijheid’. Bij de opening vertelt Margreet de Broekert van de Historische Kring Bussum meer over de gebeurtenissen in die Koninginnenacht en gaat ze ook in op de Gedenkroute Gooise Meren.

Buurtplatform RemCom heeft er voor gezorgd dat het pad onlangs de naam Oranje Bovenpad heeft gekregen. Het pad loopt van de Rubenslaan naar de Jan ter Gouwweg. De officiële opening zal plaatsvinden aan de Jan ter Gouwkant van het pad.

De Vereniging RemCom is het buurtplatform van de wijken Rembrandtpark en Componistenkwartier. De vereniging en de gemeente werken samen aan de leefbaarheid, duurzaamheid en sociale samenhang in Rembrandtpark-Componistenkwartier door te werken aan een leefomgeving die schoon, duurzaam, heel en (sociaal)veilig is.

Uit de krant